En que consisteixen els ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges?
Els ajuts a la rehabilitació consisteixen en subvencions a fons perdut d’un percentatge del cost de les obres amb un topall maxim per habitatge o local.
Qui pot accedir als ajuts?
- Comunitats de propietaris.
- Persones propietaries d’edificis d’habitatges.
- Llogaters amb l’autorització de la propietat.
- Administracions públiques, altres organismes i entitats de dret públic.
Quan i com es poden sol·licitar els ajuts?
Es podran sol-licitar ajuts sempre que estigui oberta una convocatoria pública. Les sol·licituds s’han de formalitzar amb els impresos normalitzats publicats als llocs web de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya i l’oficina virtual de tramits de la Generalitat (web.gencat.cat/ca/tramits), així com la documentació que cal adjuntar i que s’especifica a les bases reguladores.
Resten excloses d’aquesta convocatòria les sol·licituds per a actuacions de rehabilitació d’edificis d’ús residencial de la ciutat de Barcelona, que es regeixen per les bases del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.
També queden excloses d’aquesta convocatòria les actuacions que es duguin a terme en els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es regeixen per les bases del Consorci Metropolità de l’Habitatge. Podeu consultar aquí els municipis que en formen part.
On s’han de presentar les sol-licituds?
A les seus de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya i a les oficines locals d’habitatge que s’especifiquen a la convocatoria . Podeu consultar les adreces al telefon 012 i als llocs web següents:
Quins requisits ha de tenir l’edifici?
- Haver estat construit i acabat abans de l’any 1981.
- Com a mínim, el 70 % de la superfície construïda sobre rasant ha d’estar destinada a habitatge, exclòs planta baixa si no és habitatge.
- Com a mínim, el 70 % dels habitatges de l’edifici ha de construir el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris.
- Han de tenir ús residencial un mínim de 8 habitatges. Excepcionalment, s’admeten edificis de fins a un sol habitatge quan es compleixin un dels següents supòsits:
- Quan les obres consisteixin en ajustes raonables en matèria d’accessibilitat i/o de millora de la qualitat i sostenibilitat i es realitzin simultaniament amb les obres de conservació .
- Quan les obres consisteixin en ajustes raonables en matèria d’accessibilitat i/o de millora de la qualitat i sostenibilitat i en en els edificis hi visquin persones amb discapacitat o majors de 65 anys.
- Quan les obres consisteixin en actuacions de conservació amb deficiencies qualificades com a importants o greus o molt greus.
lnspecció tècnica previa
Els edificis han de disposar, amb caràcter obligatori i previ a la sol·licitud d’ajuts, dels informes que acreditin la necessitat de l’actuació de rehabilitació, els quaIs han de contenir els documents següents:
- L’informe de la inspecció tècnica de l’edifici d’habitatges segons model vigent (llTE) .
- El certificat d’Eficiència Energètica (CEE) diligenciat per l’lnstitut Català d’Energia (ICAEN), amb la corresponent etiqueta energètica.
- L’informe de les condicions bàsiques d’accessibilitat segons el model annex 3 de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya .
Quin termini hi ha per executar les obres?
a) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència pública competitiva per a actuacions descrites a la base 10.1, el termini de presentació s’inicia l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 30 de juny de 2017.
b) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència pública no competitiva per a actuacions descrites a la base 10.2, el termini de presentació s’inicia a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 31 de juliol de 2017.
4.2 S’exclouen d’aquesta convocatòria les actuacions de rehabilitació d’edificis d’ús residencial de la ciutat de Barcelona i de l’àrea metropolitana de Barcelona, que es regeixen per les bases i les convocatòries aprovades pels consorcis d’habitatge respectius.
Quin és el pressupost protegible per al càlcul de l’ajut?
El pressupost protegible esta constituït pel pressupost d’execució material de l’empresa que realitza les obres de rehabilitació, els honoraris deis tècnics facultatius i els costos de les diagnosi i estudis tècnics (llTE) . No inclou l’IVA, les taxes o altres tributs.
Ajut per a realitzar ajustes raonables en matèria d’accessibilitat
Obres en matèria d’accessibilitat per adequar els edificis i els accessos als habitatges i locals a la normativa vigent:
- La instal·lació d’ascensors, rampes o altres dispositius d’accessibilitat.
- La instal·lació o dotació de productes de suport que permetin l’accés i l’ús de les persones amb discapacitat als elements comuns deis edificis.
- La installació d’elements d’informació o d’avís que permetin l’orientació en la utilització de les escales i ascensors.
- La instal·lació d’elements i dispositius electrònics de comunicació entre els habitatges i l’exterior.
Quina quantia es pot rebre?
Subvenció d’un 50 % del pressupost protegible amb un topall màxim de 4.000 € per habitatge i per cada 100 m2 de superfície útil de local.
Les quanties es podran incrementar en un 10% o quan es tracti d’edificis declarats de béns d’interes cultural, catalogats o protegits, o situats dins del conjunt historie artístic.
La combinació de les diferents actuacions pot augmentar la quantia assignada a cada ajut, fins un maxim de 11.000 €/habitatge i per cada 100 m2 de superfície útil de local.
A ASCENSORS SALES FEM LA TRAMITACIÓ DE LA SUBVENCIÓ DES DE LA SOL·LICITUD FINS AL FINAL D’OBRA.
CONTACTI AVUI MATEIX AMB UN ASSESSOR COMERCIAL I L’INFORMAREM SENSE COMPROMISOS.