Posen en marxa un sistema basat en l’Internet de les coses per millora la rendibilitat d’un negoci que mourà 61.000 milions d’euros el 2020.
El temps que els treballadors de Nova York van romandre esperant els ascensors només en 2010 equival a 16,6 anys. Aquesta xifra, traduïda en hores de productivitat, suposa una pèrdua de negoci extraordinària per a les companyies.
Els ascensors s’han convertit en una peça clau en les ciutats del segle XXI, obligades a créixer a la part alta per atendre l’increment de la població. Actualment, hi ha dotze milions d’ascensors a tot el món que donen servei a mil milions de passatgers cada dia. S’estima, a més, que el 70% de la població viurà en ciutats en 2050, amb tot el que això suposa per a les infraestructures.
Amb les xifres a la mà, el grup alemany Thyssen, un dels principals fabricants d’ascensors del món, s’ha aliat amb Microsoft per aplicar els avenços de la tecnologia a una indústria centenària. Junts han llançat Max, un sistema que aplica l’Internet de les coses per predir els problemes dels aparells, conèixer el seu comportament al segon i prevenir incidències mitjançant control remot. Usant la tecnologia Microsoft Azure Internet of Things, Max fa possible que un ascensor pugui dir-li al tècnic seves necessitats.
Tota la informació de Max s’enviarà al sistema en el núvol, on un algoritme calcularà la vida útil dels sistemes clau i dels components de cada ascensor, segons van explicar ahir els responsables de Microsoft i ThyssenKrupp a la presentació del projecte a Nova York, on el fabricant alemany acaba d’instal·lar els ascensors de l’One World Trade Center.
En els propers 18 mesos, el sistema que permet reduir al màxim el temps de manteniment s’implantarà a 180.000 ascensors, amb els Estats Units, Alemanya i Espanya com a països pilot. Javier Sesma, responsable del centre d’innovació de ThyssenKrupp a Gijón, explica que el 20% dels ascensors estaran connectats al sistema en dos anys.