Una dada per a la reflexió: 6 de cada 10 persones descarten destinacions de vacances que li resultaven d’interès, però les dificultats del qual d’accessibilitat (transport, vies públiques, hotels…) li impedien visitar-los amb normalitat. I un altre no menys important: un 25% de les persones amb mobilitat reduïda inverteix més de 4.000 euros anuals en viatges, percentatge que podria incrementar-se amb més oferta turística accessible.
Són algunes de les conclusions d’una anàlisi de la la Fundació Adecco que ha volgut saber si el turisme és una activitat inclusiva per a les persones amb discapacitat, concretament per a aquelles que tenen discapacitat física i/o problemes de desplaçament. En l’anàlisi, recentment publicat, Enrique Rovira-Beleta, arquitecte amb discapacitat afirma que: «l’accessibilitat és un gran negoci turístic que no s’està aprofitant, doncs si viatja una persona amb discapacitat, possiblement ho faci tota la seva família, la qual cosa augmentaria els beneficis econòmics de les empreses turístiques, que podrien generar més ocupacions».
Rovira també destaca que «en la majoria dels establiments hotelers, únicament es disposa de les habitacions accessibles que obliga la normativa, les quals, per un tema d’actitud, estan situades als espais menys atractius: són interiors, llunyanes i no s’utilitzen amb normalitat, en haver realitzat unes actuacions d’accessibilitat massa evidents i especials, i no disposar d’accessibilitat desapercebuda».
A més, segons la Fundació Adecco, la accessibilitat també podria promoure el turisme sènior, que tanta importància està adquirint en els últims anys: en una societat que ha aconseguit el seu rècord d’envelliment, les persones majors demanden seguretat i comoditat en totes les seves activitats. En aquest sentit, Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco sosté que «el turisme sènior està resultant clau per a la nostra economia; el descens en els nivells de estacionalidad (els jubilats viatgen fora de temporada) no només suposa uns ingressos extra per al sector, sinó que possibilita la permanència de llocs de treball, el manteniment de les cotitzacions salarials i l’estalvi de subsidis de desocupació».
Font: https://www.tecnohotelnews.com