Una línia de pedals substitueix als tradicionals botons als ascensors d’un centre comercial de el nord de Bangkok amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus entre els usuaris.
Aquest dispositiu pilot, que s’ha guanyat les lloances dels clients per la seva senzillesa, és una de les mesures de seguretat sanitària promogudes pel centre comercial Seacon Square després de la reobertura diumenge passat dels grans magatzems.
“Inicialment hem instal·lat el prototip amb pedals en un ascensor; encara que més endavant els instal·larem en altres 15, així els compradors tindran seguretat de no infectar-se” en cas de tocar els botons, declara a Efe Prote Sosothikul, vicepresident de la companyia que administra el citat recinte comercial.
Amb dos pedals situats en el passadís, els usuaris poden cridar a l’ascensor per a pujar o baixar. Una vegada dins, els clients es troben amb una fila de set pedals corresponents als pisos del centre comercial i l’aparcament i altres dos per a mantenir les portes obertes o tancar-les.
A l’interior de l’ascensor, en el qual s’ha limitat la seva capacitat a sis persones, també hi ha una sèrie d’adhesius en el sòl que recorden a l’usuari les distàncies de seguretat entre els viatgers.
Prote assegura que els usuaris de l’ascensor estan “encantats” amb el funcionament del dispositiu, el cost del qual per unitat ronda aproximadament els 20.000 bat (prop de 630 dòlars o uns 570 euros).
Tailàndia, que ha confirmat 3.037 infectats amb el virus, inclosos 56 decessos, es troba en la segona fase de relaxació de mesures arran del descens del nombre de nous contagis.
Per a entrar en els centres comercials, molt populars al país com a lloc d’esplai i per a evitar les tòrrides temperatures de l’exterior, és necessari superar un control de temperatura i emplenar una sèrie de formularis.
Les autoritats tailandeses també promocionen una aplicació mòbil anomenada Thai Chana (“Tailàndia guanya”, en tailandès) que permet rastrejar i registrar el nombre de clients en els centres comercials.
A més els propis establiments també han adoptat mesures de seguretat sanitàries com limitar l’aforament, col·locar gels desinfectants per a les mans o mampares en els restaurants per a dividir als clients.
Les màscares no són obligatòries al carrer, encara que sí en llocs com el transport públic, parcs, supermercats i centres comercials i gairebé tota la població les utilitza en sortir de casa.