La companyia alemanya utilitza les ulleres de realitat augmentada del gegant tecnològic per millorar la rendibilitat d’un producte centenari.
La companyia alemanya Thyssenkrupp està decidida a inventar l’ascensor del futur, per al qual la tecnologia està jugant un paper clau. ThyssenKrupp ha presentat a Nova York HoloLens, un sistema desenvolupat per Microsoft que es basa en unes ulleres sense fils de realitat augmentada que, connectades a un dispositiu, permeten visualitzar a distància l’ascensor i identificar els seus problemes tècnics. Thyssenkrupp ja ha incorporat aquesta tecnologia com a eina de treball per als seus més de 24.000 tècnics de manteniment.
HoloLens forma part de l’aliança que Thyssenkrupp i Microsoft van presentar fa un any i que es coneix com Max, un sistema que es recolza en l’Internet de les coses per predir els problemes dels elevadors, conèixer el seu comportament al segon i prevenir incidències mitjançant control remot. Usant la tecnologia Microsoft Azure Internet of Things, Max fa possible que un ascensor pugui dir-li al tècnic seves necessitats.
Tota la informació de Max s’envia al sistema en el núvol, on un algoritme calcula la vida útil dels sistemes clau i els components de cada ascensor. A finals d’any, fins a 180.000 aparells d’aplicar aquest sistema, que compta amb Espanya com un dels països pilot per al seu desenvolupament. Entre els edificis emblemàtics els ascensors ja estan connectats a Max figura l’One World Trade Center de Nova York, els ascensors viatgen més ràpid que Usain Bolt i que són capaços de traslladar-se des la planta baixa fins al pis 102 en tan sols 60 segons, segons expliquen en Thyssenkrupp, un dels principals fabricants d’ascensors del món.
HoloLens, per la seva banda, transforma la realitat en hologrames, el que, aplicat a l’activitat de Thyssenkrupp, permet als tècnics visualitzar i identificar els problemes dels ascensors sense necessitat de desplaçaments, i tenir accés remot a la informació tècnica, el que implica una capacitat de maniobra quatre vegades més ràpida, expliquen des de la companyia.
Segons els seus impulsors, l’aposta per la tecnologia i la innovació que representen tant HoloLens com Max es traduirà en un creixement del 4,9% dels ingressos derivats dels serveis que presta el sector dels ascensors l’any que ve, que ascendeixen a 56.300 milions de dòlars.
L’equip espanyol de Thyssenkrupp, on la companyia compta amb dues plantes, juga un paper clau en el desenvolupament de HoloLens. Tres enginyers de la planta de R + D del grup a Gijón treballen a la seu de Microsoft a Redmond (Estats Units) a la recerca de solucions per a la indústria de l’elevació.